neljapäev, 4. mai 2017

12. nädal: Teistmoodi IT- jalgadega juhitav hiir

Selle nädala teemaks on tugilahendused, mis aitavad inimesi, kes vajavad arvutite kasutamisel veidi erisuguseid seadmeid.

Uurisin jalgadega juhitavad hiirt, mida pakub BiLiPro. Seadmel on kaks peamist komponenti: plätu sarnane hiir ja suurte nuppudega programmeeritav seade. Seadet kasutades saab teha kõike samu funktsioone, mis tavalise arvutihiirega. Abiks on aga ka programmeeritav „pedaali“, millele saab lisada mitmeid lühiteid (10 lühiteed). Hinnaks on ca 150 dollarit, kuid ettevõtte kodulehe andmetel on hetke toode välja müüdud, kuid Amazonis oli kirjutamise hetkel veel 6 seadet saadaval. Seade peaks sobime seega neile, kes näiteks käte kasutamine on raskendatud või tekitab valu. Samuti on sellisest seadmest abi näiteks juhul kui näiteks käsi ei saa kasutada kuna hiired ei ole piisavalt puhtad (laboratooriumid) või on käed liiga määrdunud (remonditöökojad jms).

Seade sobib nii Windowsi kui Macide kasutajatele ning vajab USB porti. Jalgadega kasutavad seadmed peavad olema vastupidavamad (tugevamad). Ettevõte ise reklaamib, et garanteeritud on 200 000 kliki tegemine. Selleks, et seadet kasutada peaks aga nuppe vajutama 500 grammise jõuga. Päris elus seade siiski nii töökindel ei pruugi olla - Amazonis kirjutas aga üks kasutaja, et seade läks juba peale 5-minutilist kasutamist katki. Teine kasutaja, kel on neid kokku kolm olnud, kurtis, et rullik on katki läinud vähem kui kolme kuuga. Seega ettevõttel saaks seadet veelgi töökindlamaks teha (või siis teha kallim mudel, mis veidi karmimat kasutamist kannatab).

Positiivne on, et seadme kasutamise ajal saab kasutada ka tavahiirt (ehk siis see sobib hästi ka inimestele, kes suudavad jalgu abiks võttes veelgi tööd efektiivsemalt teha). Windows 7 kasutajad peavad aga arvestama, et seadmega samal ajal ei saa kasutada Windowsi klahvi .

Allikad:
http://store.bilila.com/footime-foot-mouse-with-programmabel-pedal.html
http://www.bilila.com/foot_mouse_slipper_mouse

https://www.amazon.com/Bili-Foot-Mouse-Pedal-Board/dp/B0061DVAOK

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar